Mössor är kul!

Här är Viktor i sin skitsnygga mössa! Äntligen! Viktor är förövrigt ett lammkött! Singel är han också. Flickor, håll i er!


Hur skriver man utan att avslöja för mycket?

Vem vet. Jag sitter iallafall inne på lite information som jag liksom inte snör ur mig hur som helst här på bloggen. Det jag säger sådär nu är väl att jag är ganska nöjd med livet just nu.

Längtar efter att ge mig i kast med en ny stickning, nämligen en bebismössa till min brorsdotter som beräknas kläckas inom en månad. Jag röstar ju på namnet Anna-Vera men har nu även börjat tycka att namnet Emily är ganska bra. Tyvärr har ju faster inte så mycket att säga till om. Men om jag stickar kläder åt lillan kanske jag får vara med och tycka i alla fall.

Ska sova i min egen säng i natt. Är trött som fan dock så jag lär nog somna ganska fort. Får helt enkelt krama nallen och hoppas att jag drömmer fint. Nu ska jag i alla fall vika tvätt framför tvn. Hoppas ni får en bra kväll och kolla in bilden på Janna i hennes nya mössa nedan. Det är jag som har gjort den!

/Malin


Lite mössa, lite tentaångest...

Stickat en grön mössa till Viktor och en lila till Janna. Bild kommer på Viktor i sin mössa och detsamma gäller för Janna när hon har dykt upp för att hämta den. Här kommer i alla fall en bild på mig i Jannas mössa.

Tenta på måndag. Lingvistik är det värsta jag vet. Ångesten börjar nu smyga sig på och jag känner att allt jag vill är att linda in mig i en filt och kramas. Men vem har tid för sånt? Jag måste plugga!

Altanbygge och lite böcker...

Igår och idag har jag byggt altan... det är ganska jobbigt och ganska tråkigt. Jag brann otroligt många gånger på sand, gräs och brädor. Men det blev klart till slut iallafall! Här kommer en bild på hur det såg ut igår innan vi for hem.



Tänkte sedan fortsätta detta inlägg med att lista de böcker jag har på mitt skrivbord och betygssätta dem mellan 1-5 då 5 naturligtvis är toppbetyg.

Per Nilsson - Ett annat sätt att vara ung - 5+
Barack Obama - Min far hade en dröm - 3
Homeros - Illiaden och Odysséen - hihi, jag har inte läst dem än
George Orwell - Animal farm - Inte läst än
Mitch Albom - Tisdagarna med Morrie - 3
Zbigniew Kuklarz - Hjälp jag heter Zbigbiew - 4
Paulo Coelho - Alkemisten - ínte läst än
Jenny Downham - Innan jag dör - 3
Charles Dickens - Hard Times - 3
Harry Martinsson - Nässlorna blomma - 2
Per Nilsson - Hjärtans fröjd - 4 (hatade dock den i högstadiet)
Debbie Macomber - Susannahs trädgård - 1½
Per Nilsson - Anarkai - 5+
Arundhati Roy - The god of small things - 5+
Toni Maguire - Vår lilla hemlighet - 3
Adam Hochschild - Kung Leopolds vålnad - 3½
Marian Keyes - Angels - 4
Betty Mahmoody - Inte utan min dotter - 5+
Charlotte Brontë - Jane Eyre - 3½
Jane Austen - Pride and Prejudice - 5+
Ernest Hemingway - Den gamle och havet - 5
Jenny Lexhed - Det räcker inte med kärlek - 1
Grekisk litteratur dikter och prosa - inte börjat än
Carlos Ruiz Zafón - Vindens skugga - fick den häromdagen tillsammans med nästa
John Ajvide Lindqvist - Låt den rätte komma in - fick häromdagen

Undrar ni vad som är bra eller anus med någon av böckerna kan ni skriva en rad.

/Malin


It's OK to be a bitch!

Igår var jag och Marran ut. Jag kände ett behov av att dricka. So that's what I did!

Jag blir ganska självgod när jag är full, men framför allt blir jag relativt kaxig. Jag tycker att jag är snyggare än vanligt, tycker att mina fötter är mindre, benen smalare och brösten större. Jag vet inte varför, men av någon anledning är man fantastisk när man intar alkoholhaltiga drycker. Jag tror att samma sak gäller för Marran för vi kände oss båda FANTASTISKA!

Hur som helst så brukar jag och Marran driva rätt hårt med saker när vi har kommit igång med skämtandet. Vilket ledde till att jag hela kvällen kallade en kille för ett arsle alternativt för lammkött (han är ett år yngre än mig). Hände även lite andra grejer som såhär i efterhand känns sådär. Men over all var det en bra kväll. Imorse kom dock bakfylleångesten som ett brev på posten. Jag kände mig rent ut sagt lite elak, lite väl bitchin'. Så jag sa det till Marran när hon kom för att hämta lite grejer och då kom hon med den mest peppande monologen på länge.

"Men vem har någonsin vunnit på att vara snäll? Man kommer ingenstans genom att vara snäll. Se på de tre små grisarna som var snälla och byggde för dåliga hus typ för att dom försökte vara snälla mot miljön. Dom blåste vargen ner. Man vinner INGENTING på att vara snäll."

Jag tror inte att jag skrattat så mycket och blivit så uppmuntrad på evigheter. Marilén är bäst! Och jag ska komma ihåg att det ibland är ok att vara en bitch för att få det man vill.

Ännu en mössa...



Trött och sliten tjej har stickat ännu en mössa. Svårt att se vilken gulton den har eftersom det är taskigt ljus.

Nu ska jag se klar Forrest Gump på tv och kramas med en soffkudde.

/Malin


Att få för sig att sticka en mössa!

Igår eftermiddag fick jag för mig att jag minsann skulle sticka en mössa. Så jag joggade iväg och köpte garn och stickor. Till saken ska det sägas att jag har stickat förut, men typ bara räta maskor och jag har ALDRIG någonsin slutfört någonting eftersom jag har så ofattbart dåligt tålamod. Senast jag stickade var i alla fall på högstadiet då jag under massivt tvång försökte mig på någon slags halsduk.

Det tog mig med internets hjälp typ 30-40 minuter att komma på hur fan jag skulle lägga upp maskorna så att de blev åt rätt håll, sedan satte jag igång (klockan var då typ 16.00). Här följer ett litet bildspel av stickningens utveckling.

Det tog väldigt många timmar, men för mig som gillar att pyssla va det mest kul!

Här är iallafall det färdiga resultatet på mitt huvud!



Jag har redan varit och köpt mer garn. Någon som vill beställa en mössa?

/Malin


Sluta snusa... Jag vill inte!

På måndag är det så dags att sluta snusa. Det framkallar såklart djup sorg. Jag började nämligen snusa när jag var femton... nu är jag tjugoett! Jag har snusat i typ 6 år. Jag har ju slutat förr, senast nyårsafton 2007/2008, det varade i tre månader, sen blev jag arg och köpte en snusdosa.

Mitt mest successful försök att sluta var iallafall när jag var 16-17 nåt. Jag slutade i 8 månader för att min dåvarande pojkvän tyckte att det var äckligt. Man var så söt och lättpåverkad när man var yngre (haha). Då slutade jag cold turkey och det gick bra. Nu några försök senare inser jag att det inte är någon bra idé att sluta utan hjälp eftersom jag troligen aldrig kommer försöka igen om jag misslyckas den här gången. Så jag ska ta hjälp av "läkemedel", plåster eller liknande. Dessutom har jag övertalat Janna att sluta med mig och Erika i klassen slutar också på måndag, så då har jag både någon som stöttar hemma och i skolan. Bättre än att sluta själv.

På måndag börjar iallafall helvetet. Så förlåt redan nu till alla er som kommer bli utsatta för min sorg och min vrede.

/Malin

RSS 2.0