Igen!

Ja, ikväll såg jag filmen vildängel... igen! Den är lika bra varje gång! Se den nu!

Själv ska jag gå och sova, imorgon blir det plugg på dagen och klassfest på kvällen! Ska bli kul att gå ut på krogen också. Tror förresten att jag slutar snusa på måndag också. Inte riktigt bestämt mig än, men jag tror att det blir så.

Sov gott /Malin

Känslostormen en film kan orsaka...

Har just sett klart filmen Vildängel som jag skrev om förra veckan. Jag är helt skakis och har svårt att koncentrera mig just nu. Det är nog den bästa seriösa svenska filmen som gjorts. Den är bra i undervisningssyfte men den är också fantastiskt jävla vacker.

Har ni någonsin sett en film som får er att sväva på ett moln, på ett dåligt sätt. Det är en extrem tomhet, mycket tankar i huvudet, men det går inte att sortera ut någon specifik. Det är ungefär samma känsla som när man läst en serie romaner (typ Twilight) och när man har läst sista ordet infinner sig Den Stora Tomheten. Den Stora Tomheten är grotesk, men det som är bra med den är att man vet att filmen är fantastisk. Det är inte många filmer som kan ge mig den här känslan; en av de andra är Boondock Saints, en annan Donnie Darko. Jag kommer kanske inte kunna somna ikväll men det var det värt. Känner mig tom och lycklig på samma gång.

Ikväll har jag umgåtts med mig själv. Det behövdes nog för att hitta lugnet efter all stress idag på jobbet. For ut och sprang en vända också, det gick betydligt bättre än förra gången. Kändes skönt att stressa av och pressa kroppen lite.

Nu ska jag se på mitt löjliga tv-program och dricka vatten innan det är dags för att sova, ska nämligen försöka få overkligt mycket gjort på jobbet imorgon så att jag kanske till och med kan vara ledig på fredag. Det skulle vara skönt!

/Malin

Sommaren tog slut.

Så var sommaren snart över. Förra sommaren var en katastrof, men den här har faktist varit riktigt bra. Här kommer lite bilder från sommaren, det är mycket bilder på mig eftersom jag är sämst på att ta kort själv (särskilt på fyllan).

Målet är en fast rumpa

Bild 1-2: Piteå dansar och ler!
Bild 3: Magnus och jag på TC tidig sommar/vår...
Bild 4: Midsommar på Björskär.
Bild 5: Skönt att gunga i parken.
Bild 6: Ute vid mammas och pappas nya hus.
Bild 7: Petra och jag gick omkring på nolia.
Bild 8: Ett av sommarens bästa köp!
Bild 9: Sommarfint i lägenheten.
Bild 10: Bullbak!
Bild 11: Brorsans tjej kan det här med att vispa old-style.
Bild 12: Janna och jag på promenad.

Underbart. Nu längtar jag tills snön kommer så vintern kan bli lika bra som sommaren. Men just nu ska jag näcka och hoppa in i duschen så att jag kan fortsätta plugga någon gång. Jag lovar att sjunga i duschen "I'm holding out for a hero 'til the end of the night..."


An homage to the rabbits

"Homage to all of the
Rabbits who died in the hands
of incompetent magicians"


Wade Robson är ett geni!


Ibland skrattar jag högt på jobbet...

När jag har rast brukar jag försöka ta del av vad som händer i världen. På kontor finns ju nämligen TIDNINGAR! Sånt som vi studenter oftast inte har råd med. Senast någon ringde för att sälja VK till mig lät det såhär:

-Malin

- Ja hej jag ringer från VK... bla bla bla... du har ju varit kund hos oss förut och nu undrar jag om du är intresserad av att vara det igen?

- Jag är student...

- Ja, men vi har ju studentpriser?

- Men i studentpriset ingår antagligen inte kläder och sprit?

 - Eh... näe?

- Nä, och då har jag inte råd.

När jag läser tidningen på jobbet har jag oftast ganska tråkigt. Men då och då hittar man något riktigt kul... Här kommer lite exempel:


Medlemmarna i Svenska Kyrkan vill se Jesus.



Jag menar inget illa med detta, men personen som skrev den här insändaren
lyckades få till en väldigt rolig rubrik.



I en facktiding för lärare hittade jag denna annons. Min reaktion var
"Shit vad jag skulle kunna shoppa då!"


Så kul kan man alltså ha ibland! När jag hittade dessa skrattade jag högt, ni vet så där så att hela fikarummet vänder sig om och funderar varför någon som sitter ensam skrattar hejdlöst. Det är tur att det finns tidningar, utan alla roliga ofullständiga satser i mäklarfirmornas annonser, skrattretande annonser och hysteriskt roliga insändare om "Rosornas krig" eller religion. Vad skulle man då glädjas över på rasten?

/Malin

Cap ou pas cap?

Hängt med Petra ikväll och gjort pizza, levt upp de sista mynten i spargrisen och haft en jävligt trevlig kväll helt enkelt. Fick höra att jag är en nej-sägare... Men det tror jag inte. Jag kan bara behärska mig. Eller i alla fall mina impulser.

Vi avslutade kvällen med att se Jeux d'enfants (Love me if you dare). Kanske bästa kärleksfilmen ever. Det är så livet borde vara. Men så kan det ju inte vara. Men jag säger som Sophie, jag vill vara en paj (fast hon säger flan, vilket inte riktigt är samma sak som paj på svenska). Kan inte förklara det. http://www.imdb.com/title/tt0364517/




Petra och jag snackade lite ikväll om vinterns aktiviteter. Vi har nämligen en deal på att vi ska lära oss att raila med snowboard. Ska bli så jävla kul! Jag längtar verkligen efter snön, tjocksockar, doften av julgranen, en kopp varm choklad och en brasa. Men framförallt längtar jag efter att spänna fast min nya bräda på fötterna och njuta av ljuden och känslan av den kalla vinden i ansiktet. (Ja, jag gillar vintern). 



Nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite i min groteska bok så att den tar slut någon gång och sen ska jag sova och drömma om snö, Hemavan och Green Day i hörlurarna (för det är det man ska lyssna på när man åker bräda). 

Sov gott!
/Malin

 

Musik och text...

Köpte en ny skrivbok igår som jag ska skriva ner lektionsidéer och sånt i. På blocket står det

"If music be
the food of love,
play on."


Shakespeare kunde sina saker. För vi vet ju alla hur en låt kan påverka oss. Jag får rysningar av musik jämt. Alldeles nyss var det av Kate Nash - The nicest thing. Underbar låt som en killkompis skickade till mig för ungefär ett halvår sedan när jag kände mig lite nere. Texten beskriver så vackert vad de flesta människor önskar sig mest av allt, någon som verkligen känner en.

"I wish you had a favourite beauty spot
That you loved secretly
'Cause it was on a hidden bit
That nobody else could see
Basically, I wish that you loved me
I wish that you needed me
I wish that you knew when I said two sugars,
Actually I meant three"

Ibland behöver bra musik inte ens text. Här kommer ett exempel på klassisk musik som ger mig gåshud varje gång. Frédéric Chopin - Prelude in E-minor (op.28 no.4)



Och ibland förstår man ingenting av vad någon sjunger, men det är ändå så att det gör ont i hjärtat. Så var det för mig med det estniska bidraget i årets melodifestival Rändajad av Urban Symphony.



Helt klart är musik någonting som påverkar oss otroligt mycket. Om vi går in i en affär och musiken som spelas är för hög eller för dålig kommer vi inte att köpa någonting, vi kommer snarare gå ut ur affären så snart vi bara kan. Musik är också väldigt svårt att bedöma eftersom vi alla har olika smak. Jag tror att jag har påverkats väldigt mycket av musiken jag växte upp med (mamma och pappa lyssnade på 60tals musik och syrran och brorsan på Nirvana och Metallica). Musik är glädje, passion, sorg och kärlek. Det är inte kärlekens föda som Shakespeare skrev, det är livets föda.

/Malin

Är jag kramigast i världen?

Eller tänker alla som jag? För mig går dagarna mest ut på att tänka på jobb, skola och kramar. Idag är en jobbig dag på det sättet. Jag vill verkligen bara kramas. Det blir så när jag är trött. Då vill jag bara ligga kvar i sängen och snuggla. Men är man så tillräckligt ofta vänjer man sig.

Blev påmind om en film jag tycker om väldigt mycket förra veckan. Vildängel heter den. Det är en gammal (-96 om jag minns rätt) skolfilm inspelad i Lule. Sjukt bra! Det enda problemet är att den är helt jävla omöjlig att få tag på. Men ibland är man glad att man har påhittiga vänner! Tack D! Så när han kommer hem till Ume på söndag ska jag hämta filmen och så ska jag se den typ 14 ggr på rad och bara njuta. Blev jätteglad när jag insåg att någon tycker minst lika mycket om den som jag gör. Oftast brukar folk se ut som frågetecken när man nämner den. Sjukt bra film!

Nu ska jag och storebror gå och käka taco-buffé på Nattöppet. Dom har faktiskt ganska bra mat nuförtiden. Sen ska jag jobba lite och så blir det en film, kanske en joggingtur och sedan sömn!

/Malin

Byter jobb igen och har bakat guilt-cupcakes...

Idag byter jag jobb igen. Det är dags att byta tillbaka till jobbet jag faktiskt kan göra, har planerat själv och som jag känner mig bekväm med. Jag är helt enkelt chefen på det här jobbet. Det är ganska skönt.

Så framför mig nu har jag två veckor av sallad till lunch ( :D ) och tunga lyft på lagret. Men när det är klart, är jag klar med jobbet. Och det finns ingen risk för att jag inte skulle bli klar. Ålidhem, här kommer jag!

Petra har lovat att bju på middag ikväll eftersom jag redan är uppe på ÅH. Själv har jag bakat guilt-cupcakes åt henne. Det är mitt namn på muffins man bakar när man har lite dåligt samvete över nåt. Blev ändå inte ett plågsamt stort bak igår, det var värre förra sommaren när jag kände mig jobbigast i världen och fick baka i flera timmar :P

Och ja, jag vet att det är lite udda att baka till folk. Men jag gillar att baka, det gör mig glad.

/Malin

Hittade en bild...

Det här var nog vinterns snyggaste outfitbild, tagen i hallen hemma hos morfar.

så jävla snyggt

Träning och städning...

Igår blev en dag fylld med träning. På morgonen gick jag Anna och Janna på en 1-2 timmars morgonpromenad genom Gammliaskogen och jag kände verkligen hur glad det gjorde mig. Goda vänner och motion is the shit, så att säga. Sen glömde jag att äta vilket fick mig att somna istället för att göra saker jag borde. Sen på kvällen så hängde jag med syrrans kille eftersom syrran skulle på fest. Vi for ut och sprang en vända (Johnny skrattade nog ihjäl sig inombords över min dåliga fysik) och jag insåg att jag måste skaffa mig astmamedicin om jag ska kunna träna, annars kommer jag aldrig kunna komma upp i en vettig nivå.

Känner verkligen nu att jag vill bli fit igen. Det var ju ett tag sedan jag hade magrutor och sådär men det är jag inte direkt intresserad av nu heller. Vad jag vill nu är att kunna springa en halvmil utan att vilja dö och att åter igen kunna göra armhävningar på fingertopparna och knogarna. För högt mål kanske, men man måste ju utmana sig själv.

Idag smyger jag omkring halvnaken hemma och pysslar lite. Det var verkligen dags att ta tag i disken. Om det är rent på diskbänken ser nämligen "köket" mycket trevligare ut, särskilt nu när jag har en ny matta :D

Det är lite fint tyckr jag...
Köket hemma hos mig.


Jag försöker också hitta på någonting att göra ikväll, men vad ska man hitta på när vädret är som det är idag? Sällskapsspel? Basta? Biljard? Skriva lite?

Här är iallafall bästa videon ever. Ludo - Love me dead http://www.heavy.com/video/37151


/Malin

Hälsofanatiker, för en stund.

Ikväll var jag och Janna ute på långpromenad. Det skulle först bara vara promenad med lite skitsnack och sådär. Behövde ventilera hur jobbigt det känns att ha börjat jobba igen efter semestern och sånt.

Promenaden började lugnt utanför Janna med en diskussion om hur vi ska sluta snusa. Vad motiverar oss, vad kan få det att kännas lite mindre vidrigt (för just nu kan jag typ börja gråta när jag tänker på att sluta)? Efter en stunds promenerande ökade vi dock takten, sedan såg vi elljusspåret. Någonstans där slog det nog slint i hjärnan på mig, från och med skylten var det inte längre promenad utan träningspromenad.

Målet är en fast rumpa

Janna kämpar sig upp för backen.

Vi gick väl runt i typ en och en halv timma i hyfsat tempo, sedan avslutade vi med att stanna på ica. Jag var ju SJÄLVKLART sugen nå jävulskt på choklad, men stoppade mig själv. Slutar med att jag köper nå jävla fiberbröd (som var oväntat gott), tomater och en frukostyoghurt till imorgon. Så nu jävlar. Nu börjar hälsovågen. Jag har overkligt mycket energi nu för tiden (kanske för att jag sitter stilla på kontoret hela dagarna?) och det ska nyttjas till max.

Om några månader ska ni åter igen få se en ganska vältränad Malin, konditionsmässigt i alla fall. Just nu är det planen, men å andra sidan så ska ju jag på fest imorgon. Sånt som händer, jag är taggad på morgondagen! HELG! FEST!

/Malin


Produktiv dag...

På vissa sätt i alla fall. Själva jobbet har gått ganska tungt idag, kändes verkligen som att dagen aldrig skulle ta slut.

Dagen har dock varit produktiv på ett annat sätt. Skrev en text på rasten som jag tror kan bli jättebra när jag bearbetat den lite till. Den kommer jag dock inte dela med mig av, inte på ett tag iallafall. Det finns inget värre än att visa upp något som inte är klart. Men jag kan ju alltid bjuda på en annan text som faktiskt är klar.

Vi var en hemlighet.
V i s k n i n g.
Över daggtäckta bad,
en morgon.
Vi var imma på,
ett fönster en natt.
En idé ingen trodde på,
en väg vi inte vågade gå.
Vi var en annan tideräkning.
En annan rytm.
En annan basgång.
Vår musik var en viskning,
i ett fjärran land.

Minns inte riktigt varför jag skrev den eller vad jag tänkte på, men jag tycker att den blev ganska bra ändå.

Ikväll är det städning som gäller, kanske en joggingtur nu när det är bra väder. Egentligen vill jag hitta på något mer socialt, men vet inte vem som orkar. Jag vill typ spela brännboll eller fotboll eller biljard eller någon liknande aktivitet. Men å andra sidan, skulle kunna tänka mig att bara hänga också. Ja, ibland är det så. Nu ska jag snöra in en lasange i ugnen och ta av mig lite kläder... man är mycket gladare när man är halvnaken.

/Malin


Varför är jag vaken?

Jag kan inte ens själv förstå vad jag gör vaken. Var på möte ikväll, kom hem vid sju och sen var plötsligt klockan tjugo i tolv. Imorgon börjar jag jobba klockan åtta. Jag tror tyvärr inte att det räknas att jag inte vill.

Tänkte i alla fall skriva lite om vad som händer i mitt liv just nu, hoppas att det kan intressera någon en stund.

Just nu jobbar jag och sliter, har tre olika jobb i sommar och på fredag avslutar jag jobb nummer två. Så varje morgon är jag vaken klockan halv 7. Jag är ändå lite imponerad, har inte försovit mig en enda dag på det här jobbet ännu. Det skulle vara katastrofalt. Min chef skulle säkert bli lite irriterad, jag skulle få skämmas och slutligen så skulle jag få sitta kvar i  all evighet på jobbet på kvällen.

Imorse vaknade jag iallafall och kände mig otroligt seg. Man skulle helt enkelt kunna säga att jag verkligen inte ville kliva upp. Som många andra tjejer blir jag piggare av att känna mig söt, så jag drog på mig en skjortklänning över jeansen. Kan tycka att det är synd ibland att man inte kan vara så fri i sin klädsel när man jobbar. Det skulle ju kunna bli uppror om jag dök upp på jobbet i kort kjol, mycket för att jag är en av dom yngsta tjejerna som jobbar där. 

Hursomhelst, jag släpade mig iväg till jobbet och cykelturen på cirka fem minuter kändes lång. Men någonstans på vägen växlade mitt humör... kanske var det att någon bra låt spelades i hörlurarna, kanske var det dofterna av avgaserna vid övergångsstället vid E4, jag vet inte. Men någonting hände och sedan var jag som solskenet själv större delen av dagen. Gick runt och sjöng på Bonnie Tyler - It's a heartache, har trallat på den mycket på sista tiden. Jag tror att det beror på att Bonnie Tyler har en otroligt häftig röst. Nirvanas låt Heart-shaped box har varit en favorit i hörlurarna idag, jag har dock insett att det är en sexlåt (kanske inte om man läser texten men ändå).

Ikväll har jag roat mig med att vara på möte, hört med brorsan och hans tjej hur det gick på ultraljudet (Anna-Vera/Georg mår bra) och pratat en stund med syrran och hennes kille. Sen fastnade jag vid datorn. Nu tänkte jag återgå till att vara lilla solskenet innan jag somnar så att jag får drömma om något vackert så att jag slipper drabbas av migrän eller annat ont imorgon.

Men först kanske jag skulle ta och äta någonting. Glömde i all stress att äta middag. Fy mig!

Sov gott!
/Malin


Då var det dags att börja blogga...

Allow me to introduce myself...

Jag heter Malin och är både född och har växt upp i Umeå. Jag är ju inte en sån där stadsjänta, men räknar det ändå som att jag är från Umeå.

Så där till vardags läser jag till gymnasielärare med inriktning svenska och engelska (vi får se om jag lägger till ryska på slutet). Trivs ganska bra med att plugga nu efter två år, även om jag såklart kan längta efter att både bli klar med utbildningen och att kunna ta en paus och bara resa iväg någonstans.

I övrigt kan man väl säga att jag försöker göra det som faller mig in och hitta på roliga saker med de människor jag tycker allra bäst om. Jag försöker även uppnå perfektion i min lägenhet som är alldeles för liten för att någonsin kunna bli perfekt.

Det här blev ju ett relativt torrt inlägg, men vad kan man göra åt saken?

/Malin


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0